definición y significado de aykırı | sensagent.com


   Publicitad R▼


 » 
alemán árabe búlgaro checo chino coreano croata danés eslovaco esloveno español estonio farsi finlandés francés griego hebreo hindù húngaro indonesio inglés islandés italiano japonés letón lituano malgache neerlandés noruego polaco portugués rumano ruso serbio sueco tailandès turco vietnamita
alemán árabe búlgaro checo chino coreano croata danés eslovaco esloveno español estonio farsi finlandés francés griego hebreo hindù húngaro indonesio inglés islandés italiano japonés letón lituano malgache neerlandés noruego polaco portugués rumano ruso serbio sueco tailandès turco vietnamita

Definición y significado de aykırı

Definición

definición de aykırı (Wikipedia)

   Publicidad ▼

Sinónimos

Ver también

aykırı (adj.)

istikrarlı, tutarlı, uyumlu

   Publicidad ▼

Frases

Diccionario analógico

Wikipedia

Aykırı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Git ve: kullan, ara

Aykırı Edebiyat, ilk kez Erol Kızıl ve Ali Genç tarafından çıkarılan edebi yapraktır (fanzin).

Daha sonraları Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 1993 kayıtlı diğer öğrencilerin katılımlarıyla daha geniş kapsamlı olarak okuyucuya hitap etmeye devam etti. İlk sayıları A4 kağıda arkalı önlü fotokopi kağıdıdır.

1997 yılında 18. sayıdan itibaren 1994 girişli öğrenciler olan Ahmet Koçak, Bilal İbileme ve Erdal Can tarafından devam ettirilen "aykırı" A3 fotokopi kağıdı dörde katlanmış şekilde 8 sayfa çıkmaya devam etti. Asıl ününe bu zaman kavuşan "Aykırı", 28. sayıya kadar adı geçen ekip tarafından çıkarıldı.

"Aykırı" dergisini çıkaranlar daha sonraları Müsvedde Gibi[1], Açağ, bAŞKayOL[2], ayrı[3], Poem, Barbar, Dışardakiler, Taşra, La Poette Travielle gibi fanzin ve dergilerde kendilerini gösterdiler.

Derginin dağıtımı gönüllüler tarafından yapılıyordu. Kimlik bölümünde derginin sahibi: okuyucuları, yazılıydı. Daha çok sahafların bulunduğu mekanlarda herkesin görebileceği yerlere bırakılıyordu.

18. sayıdan itibaren yurt çapında yayılan "Aykırı" artık okur mektupları da alan ve Anadolu'ya posta pulu karşılığı yollanan bir dergi olmuştu. Bu sürede birçok dergi ve gazetede derginin tanıtımı çıkmış, söyleşiler yapılmış ve hatta bir radyo programında canlı yayına katılınmıştır.

Aykırı 29. sayısıyla Eylül 2006'da Emrah Ayhan ve Ahmet Koçak'ın editörlüğünde yeniden canlandırıldı. Derginin eski isimleri bir araya geldiler: Erol K., M. Ahmet Özyapıcı, Tarkan Başer, Emrah Ayhan ve Ahmet Koçak. Dergi artık elle yazılmamakta ve İnternette de yayınlanmaktadır. Yeni sloganları: "Sayfalar dolunca çıkar, kafa konforunu bozar." Yurt çapında yine gönüllüler tarafından çeşitli merkezlere bırakılan dergi, artık A4 kağıdının dikey olarak ikiye katlanmasıyla oluşan 12 sayfa olarak çıkmaktadır.

Aykırı, Ve Edebiyat Yayınları tarafından "Aykırı Üçlemesi" adıyla 3 cilt halinde okuyucuya sunulacak. Belgesel niteliğindeki kitaplardan ilki olan, "Aykırı" dergisinin ilk 28 sayısı Ve Edebiyat Yayınları tarafından Kasım-2007'de "Aykırı 1-28"[4] adıyla kitaplaştırıldı. İkincisinde Müsvedde Gibi, Poem, Açağ, bAŞKayOL, Barbar, Dışardakiler, Kuyu, Taşra edebiyat dergileri; üçüncü ciltte ise "Aykırı"nın 29. sayıdan sonrası kitaplaştırılacak. Proje Editörü M. Ahmet Özyapıcı'dır.

Aykırı Fanzin'de görünen kalemler

Erol Kızıl,Ali Genç,Tarkan Başer,M.Ahmet Özyapıcı,Emrah Ayhan ,Ahmet Koçak,Erdal Can,Bilal İbileme,Nurettin Durman,Alaaddin Soykan,İzzet Irmak,Bülent Akyürek,Gökhan Özcan,Hakan Albayrak,Hasan Kuvvet,İsmail Kılıçarslan,Musab Esel,Cafer Erdoğan,Murat Yılmaz,Asım Gültekin,Abdülvahap Ballı,Yeşim Çelik,Zeki Bulduk,Ökkeş Karakiprik,Hanife Bıçaklı,Güray Süngü,(Asude) Abdüssamed Dindar,İbrahim Taner,İsa Yıldız.Murat Koçak.

Dış bağlantılar

 

todas las traducciones de aykırı


Contenido de sensagent

  • definiciones
  • sinónimos
  • antónimos
  • enciclopedia

 

5289 visitantes en línea

computado en 0,047s