» 
alemán árabe búlgaro checo chino coreano croata danés eslovaco esloveno español estonio farsi finlandés francés griego hebreo hindù húngaro indonesio inglés islandés italiano japonés letón lituano malgache neerlandés noruego polaco portugués rumano ruso serbio sueco tailandès turco vietnamita
alemán árabe búlgaro checo chino coreano croata danés eslovaco esloveno español estonio farsi finlandés francés griego hebreo hindù húngaro indonesio inglés islandés italiano japonés letón lituano malgache neerlandés noruego polaco portugués rumano ruso serbio sueco tailandès turco vietnamita

definición - okej

definición de okej (Wikipedia)

   Publicidad ▼

sinónimos - okej

ver también

okej

   Publicidad ▼

diccionario analógico
Wikipedia

OKEJ

Från Wikipedia

Hoppa till: navigering, sök

OKEJ är en svensk ungdomstidning riktad till tjejer med musik- och idolintresse. I dag ges den ut av Egmont Kärnan, och ansvarig utgivare är Linda Nehlstedt.

Under 1980-talet pryddes omslagen till OKEJ med artister och grupper som Samantha Fox, Europe och Lili & Susie. Man tog bland annat upp läsarbrev där musiken sågs ur ett samtida hårdrockare-mot-synthare-perspektiv. Förr var hårdrock vanliga inslag i tidningen och den riktade sig mer till både killar och tjejer. På 1990-talet skrev tidningen mycket om amerikanska teveserier, såsom Melrose Place, Baywatch och Beverly Hills. I dag är det artister som Tokio Hotel, Crashdïet, My Chemical Romance och Avril Lavigne som ofta uppmärksammas. Artisten September är redaktör och ansiktet utåt för tidningen. Joachim Smith är redaktör, Mattias Mattson AD och Ebba Friis grafisk formgivare.

OKEJ:s nätupplaga - OKEJ.SE - Sveriges största popcommunity - startades 2006. OKEJ.SE inriktar sig enbart på musik och är också ett forum för artisteliten i Sverige. Varje månad lyfts en artist/grupp på OKEJ.SE där artisten/gruppen delar med sig av privata bilder, bloggar och chattar med medlemmarna.

Externa länkar

Okej

Från Wikipedia

Hoppa till: navigering, sök
För tidningen Okej, se OKEJ

Okej (engelska okay) eller OK är ursprungligen ett amerikanskt uttryck för riktigt - bra - instämmer (klart) och kan ev. vara en förkortning av oll kurrect, en etymologisk förvanskning, som sedan har spritt sig från engelskan till många andra språk. OK registrerades för första gången i tryck mars 1839. Under 1830-talet var det populärt, i Bostontidningar, att använda en humoristisk förkortning av ord och sedan ha en förklaring inom parentes. Ibland var förkortningen felstavad bara för att fylla ut humorn. En konsekvens av förkortningen är att det inte behöver vara perfekt för att vara ok, utan att det räcker med tillräckligt bra (Good Enough).

Ursprungligen skrevs denna förkortning med punkter (O.K.) och levde kvar som förkortning, till skillnad från andra förkortningar från den tiden. De var mest tack vare det användande som som skedde i den amerikanska presidenten Martin Van Burens återvalskampanj 1840. Han föddes i Kinderhook, New York och fick smeknamnet Old Kinderhook och hans initialer blev tydligt passande i hans politiska slogan. Det fanns en del kritiker runt denna kampanj som mest handlade om hur man skulle tolka denna representant från demokraterna. Ett plakat med bara texten O.K. kan tolkas att Martin Van Buren ska göra att allt blir OK.

En annan förklaringsmodell är att det rör sig om en tysk tryckeriterm. ”Ohne Korrektur” efter kontroll (att tolkas som ”behöver ej korrigeras”) som sedan förkortades O.K. Tyska emigranter besatte ofta tryckerierna i de nya landet. När ett tryckkorrektur vandrade fram och åter mellan tryckeri och kund, försågs det med anvisningar för ändringar. Till sist fick det sätterifaktorns kommentaren "utan korrektur", och skickades ner för tryckning. Strömmen av böcker, tidningar, foldrar, affischer framställda under många händer kom kanske tyska sättare och tryckare – på väg att bli förkortningsbenägna amerikaner – att skapa akronymen "OK"? En förkortning som sedan lätt fick praktisk användning och spridning via mediaföretag som förlag, reklambyråer och tidningar.

I Grekland finns det en annan syn på ordet OK. De menar att det är en förkortning och står för "Ola Kala" Vilket fritt översatt betyder "Allt är bra"

Externa länkar

 

todas las traducciones de okej


Contenido de sensagent

  • definiciones
  • sinónimos
  • antónimos
  • enciclopedia

  • synonym

   Publicidad ▼

 

3877 visitantes en línea

computado en 0,055s

   Publicidad ▼