definición y significado de pirat- | sensagent.com


   Publicitad R▼


 » 
alemán árabe búlgaro checo chino coreano croata danés eslovaco esloveno español estonio farsi finlandés francés griego hebreo hindù húngaro indonesio inglés islandés italiano japonés letón lituano malgache neerlandés noruego polaco portugués rumano ruso serbio sueco tailandès turco vietnamita
alemán árabe búlgaro checo chino coreano croata danés eslovaco esloveno español estonio farsi finlandés francés griego hebreo hindù húngaro indonesio inglés islandés italiano japonés letón lituano malgache neerlandés noruego polaco portugués rumano ruso serbio sueco tailandès turco vietnamita

Definición y significado de pirat-

Definición

definición de pirat- (Wikipedia)

   Publicidad ▼

Sinónimos

Ver también

pirat (n.)

plagiere

pirat- (n.)

plagiere

   Publicidad ▼

Diccionario analógico

Wikipedia

Pirat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gå til: navigation, søg
Piratflag, også kendt som Jolly Roger
En typisk pirat

En pirat (fra fr. pirate = dan. fetaljebroder) er en sørøver. Nu bruges udtrykket fribytter også som synonym; udtrykket har tidligere dækket over en privat person, en kaper, som under en væbnet konflikt med tilladelse har taget fjendtlige skibe til fange – for indsatsen fik kaperen udleveret skibets ladning.

Moderne pirater

Sørøverirøveri til søs – er ikke længere et problem i europæiske farvande, men forekommer hyppigt f.eks. i Det Sydkinesiske Hav.

Moderne pirater benytter højteknologi og der er blevet rapporteret om kriminalitet hvor pirater har benyttet mobiltelefoner, moderne hurtigbåde, maskingeværer som AK-47 og til og med granater som bliver skudt ud med raketter. Der har også været spekulationer om hvorvidt moderne pirater kan aflytte satellitkommunikation som Inmarsat for at beregne fragt og graden af risiko.

Overført betydning

Pirat anvendes i overført betydning ofte om en person der, på den ene eller anden måde, ikke accepterer samfundets skrevne eller uskrevne regler, love og sædvaner. En slags rebel. En person der, af den ene eller anden grund, vælger at stå udenfor det fællesskab størstedelen af samfundets borgere vælger at acceptere. Personen kan dog selv på grund af sin modvilje til at følge gængse regler, danne grupper med ligesindede med piratens mentalitet eller med rebelske egenskaber.

I overført betydning bruges "pirat"-begrebet om de som tager andres ejendele til egen brug eller vinding. Dette svarer til tyveri og er omfattet af Straffelovens §276.

Det benyttes også om personer, som uautoriseret kopierer immaterielle værker, så som pc-programmer eller musik, og bytter eller videresælger disse på uautoriserede måder. Dette er ikke tyveri og hører ikke under straffeloven. Det kan derimod være en overtrædelse af Ophavsretsloven.

Betegnelsen "pirat" anvendes ofte af medierne og magthaverne, om situationer, hvor almindelige mennesker anvender lovlige produkter og services på en uautoriseret måde. Det mest kendte eksempel er piratradio, hvor almindelige borgere eller mindre foreninger ikke kan få deres budskaber ud på anden måde end at selv oprette en radio, men uden de nødvendige tilladelser. Nu om dage er brugen af piratradioer mindre, idet aktiviteten i stedet er rykket over på Internet.

Ordet har også vundet plads i de forholdsvist nye danske ord domænepirat og navnepirat, som beskriver en person, flere personer eller en virksomhed, der registrerer domænenavne og som andre, typisk virksomheder, senere hen mener at have krav på med henvisning til markedsføringslovens § 1 "gummiparagraffen" eller i nogle tilfælde varemærkeloven. I Danmark har der siden 1997 været en lang række tvister både i og udenfor domstolene, hvor virksomheder har gjort krav på eller decideret truet sig til allerede registrerede domænenavne ejet af privatpersoner. Domænenavne typisk registreret, betalt og ejet af privatpersoner eller små virksomheder. Den vel nok mest omtalte "domænepirat" i Danmark er Dennis Zewillis, som ifølge medierne og domsudskriften i "Beologic.com-sagen", havde registreret over 400 domænenavne under endelsen .com, hvoraf en del var identiske med eller mindede om navne på store kendte danske virksomheder, velrenommerede institutioner samt kongehuset. Udover Beologic-sagen, der både gik i byretten og landsretten og ikke nåede et tilfredsstillende resultat for sagsøgeren (bestående af bl.a. Bang & Olufsen), har der også været retssager om domænenavne der mindede om telefonnumre og avisnavne.

Se også


Stub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide det.


.

 

todas las traducciones de pirat-


Contenido de sensagent

  • definiciones
  • sinónimos
  • antónimos
  • enciclopedia

 

6396 visitantes en línea

computado en 0,031s